Rekreatur 2017.

Rekreatur 2017.

Riječ rekreacija dolazi od latinske riječi re creo, re creare, što znači ponovno stvoriti, obnoviti, ponovno kreirati. U antropološkom smislu, odnosi se na čovjeka i značenje se povezuje s regeneracijom, kvalitetnim odmorom, rekuperacijom, revitalizacijom. Dakako, misli se na sve ljudske sposobnosti, tjelesne i mentalne. Prema tome, rekreacija predstavlja svaku aktivnost izvan profesionalnog rada koju pojedinac izabire za osobne potrebe u cilju odmora, relaksacije, razonode i zabave.

 

Projekt „REKREATUR“: rekreacijom do zdravlja“ koji je smislio Športsko rekreativni savez Grada Velika Gorica u suradnji sa svojim članicama (udruga Motivacija kao nositelj i suorganizatori VG Tur Team, Kop Tur i Veseli Planet) te rekreativnim udrugama koje nisu članice saveza ali će ubrzo postati (Yoga Studio Velika Gorica, Megablast)  u dva dana raznovrsnog sadržaja pokrit će sve te djelatnosti zabave i rekreacije za građane našeg grada. Centralno mjesto događanja je prostor oko Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica, gdje će već u popodnevnim satima u petak 7. travnja započeti program.

Na 10 štandova predstavljat će se 7 rekreativnih udruga i tri proizvođača zdrave hrane s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Tu će se održavati i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste kojeg će voditi iskusni voditelj zadužen za sjajnu atmosferu u pratnji DJ-a.

 

Najavit ćemo i događanja planirana za subotu 8. travnja: · ŠAŠAVI POLIGON – edukativno kreativno vježbalište za najmlađe koje će biti otvoreno već u 10:00 sati i na kojem će se djeca kroz nekoliko zanimljivih stanica poligona, sami ili u paru, na fora i zabavan način rekreirati i imati prilike vidjeti da nam vježbanje, rekreacija i sport itekako mogu biti zabavni i zanimljivi!

 

Za one najmlađe koji možda više vole „umnu“ rekreaciju, tu je i stolni curling: zanimljiv način da djeca upoznaju taj zimski olimpijski sport kojeg nazivaju i šahom na ledu i pritom se sjajno zabave!

Pored svega, predstavit ćemo i sjajnu vještinu, odličnu za svakodnevnu rekraciju: TAI CHI – to je univerzalna vještina specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline. Pokazna vježba je za sve naše građane, bez obzira na dob. Uz Tai Che će se održati trening yoge za djecu i odrasle  na otvorenom.

Uz to će biti predstavljena i dinamična, brza i zabavna rekreacija u vidu SPEEDMENTON-a. Speedminton je kombinacija squasha, tenisa i badmintona; samo još malo brži! Ovaj relativno mladi sport velikom je brzinom privukao brojne sportaše i rekreativce diljem svijeta. Možete igrati s bilo kime i na bilo kojem prostoru, ako u blizini nemate profesionalne terene. Igralište se označava u samo nekoliko minuta i nakon završetka igre ne ostaju nikakvi tragovi, samo osmijeh na licu, kao znak zabave i zadovoljstva.

A za sve nostalgične i željne dobre, zdrave zabave održat će se natjecanje u gumi-gumiju i pikulanju, a pobjednici će biti nagrađeni prigodnom nagradom i peharom.

Građanima će se predstaviti poznata plesna skupina Megablast koja će svojim atraktivnim plesom zabaviti i male i velike. Tu će biti i neizostavni Paintball, a u planu je i turnir u potezanju konopca u dvije kategorije (iznad i ispod 120 kg).

Za tu atrakciju su u goste pozvani „KONOPAŠ OSIJEK“ – prvaci države iz Osijeka koji će svojim nastupom i svojim zabavnim disciplinama uveličati cijeli događaj.

U duhu olimpizma i borbe za zdravlje, svi će sudionici biti nagrađeni, bez obzira na plasman, jer zaista je najvažnije sudjelovati! Zato pozivamo sve, male i velike, obitelji i sportaše, rekreativce i umirovljenike da dođu i s nama obilježe ovaj važan dan!

 

Ovako izgleda Rekreatur 2017. u slikama

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *