Rekreatur 2018.

Rekreatur 2018.

Prvo izdanje kulturno zabavno rekreativnog projekta  „REKREATUR: REKREACIJOM DO ZDRAVLJA“  koji je osmislio i uspješno sproveo Športsko rekreativni savez Grada Velika Gorica u suradnji sa svojim članicama: udruga Motivacija kao nositelj i suorganizatori VG Tur Team, Kop Tur i Veseli Planet  namijenjeno svim građanima Velike Gorice i smješteno na Trg doktora Franje Tuđmana otvoreno je u subotu 06. travnja u 10:00 sati prigodnim programom povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja. Kako je glavni cilj ovog kulturno zabavno rekreativnog projekta bio potaknuti građane Grada Velike Gorice da svojim sudjelovanjem ožive grad, da se rekreiraju i učine nešto za svoje zdravlje, te rekreativno i edukativno animirati, zabaviti i darivati djecu našega grada, možemo ponosno reći da je projekt apsolutno uspio. Reakcije, kao i sama posjećenost bila je sjajna: pa smo tako čuli molbe da se ovako nešto zbiva svaki mjesec na „Tuđmancu“!

 

Ove godine Rekreatur je posvećen kretanju i odvija se mjesec dana kasnije, dakle početkom svibnja kada ćemo prigodno obilježiti  Svjetski dan kretanja. Centralno mjesto događanja je ponovo prostor iza Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i Park doktora Franje Tuđmana: na štandovima će se predstavljati rekreativne udruge i proizvođači zdrave hrane i kozmetike s područja Velike Gorice koji svojim djelatnostima potiču rekreaciju i zdrav način života. Uz sjajne demonstracije raznih sportova i tipova rekreacija, tu će se održavati i zanimljive edukativne radionice, kao i kulturni program za sve uzraste kojeg će voditi iskusni voditelj zadužen za sjajnu atmosferu u pratnji DJ-a.

 

Zaštitni znak Rekreatura i rekreacije za djecu ŠAŠAVI POLIGON: edukativno kreativno vježbalište za najmlađe na kojem će se djeca kroz nekoliko zanimljivih stanica poligona, sami ili u paru, na fora i zabavan način rekreirati i imati prilike vidjeti da nam vježbanje, rekreacija i sport itekako mogu biti zabavni i zanimljivi!

A tu je opet i POLIGON ZA BEBE: jednostavnija inačica šašavog poligona za najmanje!

 

Pored svega, predstavit ćemo i sjajnu vještinu, odličnu za svakodnevnu rekraciju: TAI CHI – to je univerzalna vještina specifičnih pokreta koja dovodi do jedinstva i ravnoteže uma i tijela kroz pokret svih dijelova tijela kao cjeline. Pokazna vježba je za sve naše građane, bez obzira na dob.

Uz BADMINTON će biti predstavljena i dinamična, brza i zabavna rekreacija u vidu SPEEDMENTON-a. Speedminton je kombinacija squasha, tenisa i badmintona; samo još malo brži! Ovaj relativno mladi sport velikom je brzinom privukao brojne sportaše i rekreativce diljem svijeta. Možete igrati s bilo kime i na bilo kojem prostoru, ako u blizini nemate profesionalne terene. Igralište se označava u samo nekoliko minuta i nakon završetka igre ne ostaju nikakvi tragovi, samo osmijeh na licu, kao znak zabave i zadovoljstva.

Izuzetno zanimljive radionice za najmlađe i svoju školu tenisa predstaviti će nam i teniski klub Iteam Velika Gorica.

 

Da borilački sportovi i sustavi samoobrane mogu biti ne samo korisni, već i sjajan oblik rekreacije pokazati će nam kroz nekoliko radionica za male i velike Krav Maga centar Velika Gorica i klub Jiu Jitsu Black Dragon Bushido Velika Gorica.

 

A za sve nostalgične i željne dobre, zdrave zabave ponovno će se održati i natjecanja u gumi-gumiju, hula hupu i pikulanju, a pobjednici će biti nagrađeni prigodnom nagradom i peharom.

Građanima će se predstaviti poznata plesna skupina Megablast koja će svojim atraktivnim plesom zabaviti i male i velike. A tu će biti i neizostavni Paintball!

Da bi drugo izdanje Rekreatura bilo još jače, veće i zabavnije tu su i fora STIJENA ZA PENJANJE, te LJUDSKI STOLNI NOGOMET!

Na Rekreaturu ćemo ove godine imati priliku i upoznati se s meditacijim, oblikom duhovnog vježbanja  koje ima blagotvorno djelovanje i na um i na tijelo.

 

U duhu olimpizma i borbe za zdravlje, svi će sudionici biti nagrađeni, bez obzira na plasman, jer zaista je najvažnije sudjelovati! Zato pozivamo sve, male i velike, obitelji i umirovljenike, rekreativce i sportaše da dođu i s nama uživaju u rekreaciji i pritom se dobro zabave!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *