HODAJMO 2018.

HODAJMO 2018.

Hodanje je za čovjeka jedinstven i prirodan način kretanja. Hodati možemo bilo kada i bilo gdje, dovoljno je da to želimo. Hodanje je jedna od najboljih i najzdravijih rekreacija, bez obzira na dob ili spol, za tu vrstu aktivnosti jedino što nam treba je vrijeme.

Rekreativno hodanje kod svakoga održava odličnu formu, a mišići s vremenom postaju elastičniji i jači. Isto tako ima brojne pozitivne učinke na naše zdravlje kao i na duh, a nije loše naglasiti da nema nikakvih nuspojava. Pozitivno utječe na prokrvljenost i jača srce, potiće bolju probavu, poboljšava disanje, potiće pravilno raspoređivanje kalcija u kostima te mnoge druge dobrobiti po naše zdravlje.

Projekt je zamišljen kao plan rekreativnog hodanja uz pratnju kućnih ljubimaca koji bi obuhvatio većinu mjesta i gradova na prostoru naše domovine. Početna točka je Vukovar, a završna Dubrovnik. Dionica je dugačka 2000 kilometara te prolazi kroz 36 gradova uključujući sve županije.

U samom projektu sudjeluju građani oba spola i svih dobnih skupina na prostoru cijele države, a glavni sudionici projekta su dva naša člana i njihovi psi koji hodaju od početka do kraja. U planu je da prolaskom kroz gradove i sela pozivamo građane da nam se pridruže u hodanju koliko im to vrijeme dopušta, a uz to u dogovoru sa raznim rekreativnim udrugama u pojedinim gradovima po ruti organiziramo rekreaciju za građane svih oblika (šašavi poligon, badminton, spidmenton, odbojka, pikulanje, potezanje konopa, paintball, ples, thai che i razne druge aktivnosti).

U Vukovaru će se održati početna, a u Dubrovniku završna ceremonija.

Ovakva inicijativa potiče stanovništvo na uključivanje u zajedničku rekreativnu zabavu s ciljem osvještavanja zdravog načina življenja.

 

Cijeli projekt će se moći pratiti preko društvenih mreža, radio  postaja te preko naše facebook i web stranice preko koje će se javljati naša pozicija. Na web stranici će svakodnevno biti objavljena zapažanja s puta u obliku dnevnika popračeno fotografijama i videozapisima.

Isto tako pošto hodamo zajedno s našim kućnim ljubimcima, u cilju je osvještavanje građana da to nisu samo životinje nego partneri koji nas ponosno i vjerno prate kroz život.

 

U duhu olimpizma i borbe za zdravlje, svi će sudionici biti nagrađeni, bez obzira na plasman, jer zaista je najvažnije sudjelovati! Zato pozivamo sve, male i velike, obitelji i umirovljenike, rekreativce i sportaše da dođu i s nama uživaju u rekreaciji i pritom se dobro zabave!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *