VG TUR TEAM

Biciklističko avanturistička udruga iz Velike Gorice, osnovana 2014 godine danas broji oko 40 članova te je prepoznatljiva po svom djelovanju ne samo u gradu Velika Gorica već i diljem cijele Hrvatske. Prepoznatljivost VG TUR TEAM-a članovi su udruge gradili još i prije osnutka udruge sudjelovanjem na raznim rekreativnim manifestacijama, i tako stjecali iskustvo za organizaciju Turopoljske Milj, prvog cikloturističkog maratona na području Turopolja i šire.

Iako je biciklizam glavna aktivnost većine članova udruge nije jedina. Rafting, planinarenje i sudjelovanje na raznim dobrotvornim i rekreativnim aktivnostima također je veliki dio bogatog programa udruge koji je svake godine sve bogatiji.

Udrugu su osnovali Bruno Gregl(predsjednik udruge), Marko Stepanić(dopredsjednik udruge), Vladimir Bokšić(tajnik udruge) i Mario Oljača(PR) dana 10.04.2015. s ciljem da, kroz rekreativni biciklizam odnosno cikloturizam, približi prelijepo Turopolje cijeloj Hrvatskoj te potakne što veći broj ljudi na rekreaciju.

Aktivnost udruge može se pratiti na FB stranici udruge https://www.facebook.com/VGTURTEAM/ , a više o samoj udruzi možete pogledati na stranici udruge  www.vgturteam.hr

Prva Turopoljska Milja

 

11.06.2016 smo uz pomoć vas dragih sudionika i uz pomoć drugih udruga-prijatelja organizirali prvi cikloturistički maraton na području Turopolja i šire “Turopoljska Milja”. Na prvom cikloturističkom maratonu sudjelovalo je 130 biciklista različite životne dobi. Prema reakcijama svih sudionika maraton je nadmašio svačija očekivanja i zauzeo mjesto na kalendaru mnogih biciklista. Projekt su od samog početka prepoznali i Grad Velika Gorica i Turistička Zajednica Grada Velike Gorice kao i mnogobrojni sponzori.

Start: caffe bar Bambus(Pleška 38)

Prvo stajalište: Crkva Svetog Martina (Šćitarjevo)

Drugo stajalište: Ribnjak Petko (Bukevje)

Treće stajalište: DVD Turopolje (Turopolje)

Četvrto stajalište: Spomen park 153. brigade HV

Finish: caffe bar Bambus (Pleška 38)

Ruta: https://www.bikemap.net/en/r/3526321/

Druga Turopoljska Milja

 

Druga Turopoljska Milja, cikloturistički maraton s motom “Upoznaj bolje Turopolje”, održan u subotu 01.07.2017. okupio je u Turopolje 330 biciklista, od 8 do 78 godina, iz cijele Hrvatske. Ruta druge Turopoljske milje je bila dugačka 50 kilometara te je, kao i prethodne godine, na samom startu i na stajalištima osigurala bogatu okrjepu za sve sudionike i program kojima je pokazana bogata povijest Turopolja kao i njegova prirodna ljepota. Organizacija je još jednom ispunila sva očekivanja i još jednom oduševila sudionike koji su, osim u bicikliranju, uživali i u delicijama koje smo za njih pripremili te mnogobrojnim nagradama koje smo osigurali. Druga Milja donijela je sa sobom još veći broj sponzora i prijatelja udruge koji su svojim djelovanjem pridonijeli još kvalitetnijoj organizaciji cikloturističkog maratona.

Start: caffe bar Bambus(Pleška 38)

Prvo stajalište: Dvorac Lukavec(Lukavec)

Drugo stajalište: Western ranch Cowboy (Markuševec Turopoljski)

Treće stajalište: DVD Šiljakovina(Šiljakovina)

Četvrto stajalište: O.Š. Kuče(Kuče)

Finish: caffe bar Bambus (Pleška 38)

Ruta: https://www.bikemap.net/en/r/4036291/

Treća Turopoljska Milja

 

Gledajući uspješnost realizacije prva dva cikloturistička maratona, možemo mirnog srca najaviti  da će treća Turopoljska Milja biti još veća, bolja, bogatija u svakom dijelu organizacije i da će pružiti novu rutu koju do sada još nismo prošli. Kako i prošlih godina i ove godine potporu ćemo dobiti od grada, turističke zajednice i sportsko rekreativnog saveza na što smo jako ponosni i zahvalni. Treća Turopoljska Milja održati će se 30.06.2018. godine a detalje ćemo objaviti što prije na svim važnijim mjestima. Ovim putem sve vas pozivamo da vašim dolaskom obogatite naš cikloturistički maraton a mi vam obećajemo da ćete se odlično provesti a možda i osvojiti neku nagradu.